Suunnittele vaatekaappi toimivaksi

– 10 tärkeintä säilytysvinkkiä, jotka helpottavat arkeasi

Vaatekaappi toimivaksi

Vaatekaappi ja sen pitäminen siistinä on jatkuva ja päivittäinen haastava prosessi.

Oletko koskaan ottanut aikaa kuinka kauan vaatekaappi pysyy järjestyksessä sen jälkeen kun olet sen siivonnut? Keskimäärin aika, jonka kaappimme kestävät siistinä kunnes ne ovat taas kaaoksessa, on vain muutamia päiviä. Tämä joko siksi, että meillä ei ole aikaa, olemme liian väsyneitä tai olemme vähän liian laiskoja asettelemaan tavarat ja vaatteet kunnolla omille paikoilleen.

Muutaman vaatekaapin säilytysvinkin avulla vaatekaappisi vaativat paljon vähemmän vaivaa siistinä pitämiseen.

10 välttämätöntä vaatekaapin säilytysvinkkiä

Nämä 10 tärkeätä vaatekaapin säilytysvinkkiä sisältävät muutamia ideoita, jotka auttavat sinua arjessa ja järjestyksen säilyttämisessä.  Tutustu vaatekaappien säilytysvinkkeihin. Löydät niistä perustavanlaatuisia strategioita tilan palauttamiseksi jälleen kaappeihisi ja ympärillesi.

61% naisista, joilla on vaikea löytää vaatteita kaapistaan, ostavat samoja vaatteita tilalle.

vaatekaappi ja toimivat säilytysratkaisut helpottavat arkeasi

1. Priorisoi säilytystila

Vaatekaappi ja sen varastointitilan priorisointi ei tarkoita vain sellaisten vaatteiden poistamista, joita et koskaan käytä. Se tarkoittaa myös sitä, että tärkeintä kaappitilaa ei käytetä sellaisten asioiden säilyttämiseen, joita kulutat esim. vuodenaikojen mukaan ja joita et aina tarvitse.

Tietysti saatat olla onnekas ja omistaa  pukuhuoneen tai ison walk in vaatekaapin, ja sinulla on käytössäsi kaikki tarvitsemasi säilytystilat kaikkien vuoden aikojen vaatteille. Jos näin ei kuitenkaan ole sinun tapauksessasi, sinun on todennäköisesti oltava hieman tarkempi sen suhteen missä varastoit ne vaatteesi joita en juuri nyt tarvitse. Tämä pätee erityisesti silloin kun sää lämpenee. Muhkea, tilaavievä syksyn ja talven vaatetus voi täyttää laatikkosi ja kaappitilan nopeasti.

Varaa kodissasi tila, kuten kellari tai varakaappi perheesi eri vuodenaikojen vaatteiden varastotilaksi. Siellä tulisi säilyttää myös muut tilaa vievät esineet, kuten matkalaukut ympäri vuoden.

Muista pestä (tarvittaessa kuivapesulla) sesongin ulkopuolelle jäävät vaatteet ennen kuin varastoit ne vaatteiden säilytyspusseihin tai säilytyslokeroihin.

Jos kaipaat omanlaista, uniikkia ratkaisua, tule suunnittelemaan kaappi yhdessä myyjiemme kanssa.

2. Käytä Liukuovi Centerin vaatekaapin suunnittelupalvelua

Koska vaatekaapissa olevan kaaoksen hallinta on loputon prosessi, miksi et käyttäisi järjestyksen palauttamiseen parhainta saatavilla olevaa palvelua?

Anna suunnittelupalvelumme tehdä suunnitelma vaatekaappisi organisoinnista palvelemaan arjessasi tehokkaammin. Tai hyödynnä asiantuntijoidemme jo valmiiksi suunnittelemia säilytysratkaisuja verkkokaupassamme.

Vaatekaappimme on suunniteltu vuosien kokemuksella maksimoimaan kaapin käytettävissä oleva varastointitila. Yhdistämällä ominaisuuksia, kuten laatikot, strategisesti sijoitetut hyllyt ja muut nerokkaat säilytysominaisuudet kaapissa, voidaan tavaroiden ja vaatteiden säilytyksessä saavuttaa optimaalinen toimivuustaso.

Jos kaipaat todella omanlaista toimivaa ratkaisua, tule suunnittelemaan vaatekaappisi yhdessä myyjiemme kanssa. Saat takuuvarmasti hyvää laatua ja paljon räätälöintivaihtoehtoja juuri omiin yksilöllisiin tarpeisiisi.

Jos kaappitilasi on jaettu toisen henkilön kanssa, toimivan kaapiston suunnittelu on erityisen tärkeää. Kun pariskunnan vaatekaappialueet on nimetty, varmistetaan järjestyksen säilyminen jaetussa tilassa

3. Valitse vaatekaappiin laatikoita

Laatikoiden valitseminen kaappiin on enemmän kuin järkevää. Kaappiin mukautetut laatikot auttavat pitämään kaikki vaatteesi keskitettynä yhdelle pääalueelle. Tämä voi vapauttaa tilaa muualta makuuhuoneesta kun pääset eroon esimerkiksi lipastosta.

Laatikkojärjestelmä vaatekaapin sisällä voi myös antaa sinulle yhtä paljon (tai jopa enemmän) säilytystilaa kuin tyypillinen lipasto.

Vaatekaappi laatikoita

4. Valitse vaatekaappiisi ripustustankoja

Jos kaappitilasi vain sallii, niin ylimääräisten ripustustankojen valitseminen antaa sinulle vielä muutaman lisämahdollisuuden roikkuvien vaatteiden tilan hyödyntämiseen. On selkeämpää ryhmitellä samankaltaiset vaatekappaleet yhteen tai pitää roikkuvat vaatteet värikoodattuna. Ripustustangot voidaan sijoitttaa kahteen tasoon tai ulosvedettävillä vaatetangoilla vaatteet saadaan ”miehusta eteenpäin” kapeampaan kaappiin. Ylhäällä olevan tangon saa helposti tuotua alemmas käden ulottuville apukahvan avulla.

5. Käytä vaatekaappisi lattiatilaa viisaasti

Kaapista tulee yleensä säilytyspaikka kaikille niille tavaroille joista et tiedä mitä niille pitäisi tehdä. Kaapin lattiat täyttyvät tavaroista joilla ”ei ole kotia”.

Yritä hyödyntää paremmin kaapin lattiatilaa, koska se on paljon hyödyllisempi tila kuin kaatopaikka sellaisille tavaroille, jotka halutaan pois silmistä. Kaapin lattiatilan antaminen kengille olisi järkevämpi valinta. Kaapistomalleissamme hyödynnetään lattiatilaa avoimilla kenkähyllyillä tai kenkätelineellä.

Kaapistomalleissamme hyödynnetään lattiatilaa avoimilla kenkähyllyillä tai kenkätelineellä.

6. Valitse lisävarusteita kaappiisi

Muista myös sisällyttää muutamia lisävarusteita vaatekaappiisi. Ne virtaviivaistavat päivittäistä pukeutumisrutiiniasi entisestään.

Olemmekin jo maininneet kaappien laatikot, ylimääräiset ripustustangot ja kenkätelineet. Tässä on vielä muutama käytännöllinen vaatekaapin varusteidea:

  • Ulosvedettävät vaatetangot
  • Housutelineet
  • Ulosvedettävät korit
  • Solmiotangot
  • LED-valot liiketunnistimella tai LED-valot lippaan

7. Valitse ylimääräisiä hyllyjä vaatekaappiin

Hyllyjen runsaus vaatekaapissasi ei ole huono idea, jos ne kaappirunkoosi vaan mahtuvat.
Jotkut avoimet hyllyt sopivat mainiosti sellaisille puseroille joita ei kannata ripustaa etteivät ne veny. Farkut voidaan myös taittaa ja säilyttää hyllyillä.

Tyylikkäät ulosvedettävät korit helpottavat vaatteiden löytämistä kaapeista.

Harkitse hyllyjä kaapin yläosassa jos mahdollista, koska kaapissa tämä tila on yleensä vähemmällä käytöllä. Pidä hyvä jakkara lähellä, jotta voit säilyttää ja ottaa esineitä turvallisesti vaatekaapin yläosasta.

Hajuvedet, kölnit, kehystetyt valokuvat tai muut koriste-esineet, jotka haluat pitää esillä, tuovat persoonallisuutta kaappitilaasi.

8. Panosta vaatekaapin valaistukseen

Siisti vaatekaappi on hieno asia, mutta se ei ole niin toimiva kuin se voisi olla, ellei siinä ole hyvää valaistusta. Syvemmät kaapit ja kaapit joissa on pienempi oviaukko, eivät välttämättä päästä sisään kaappiin niin paljon valoa kuin tarvitset.

Valaise koko kaappitila, jotta pystyt löytämään haluamasi helpommin.

Varmista, että vaatekaapissasi on jotain muuta kuin vain vanhentunut hehkulamppu. Uusi energiatehokas LED-valaisin liiketunnistimella tai ehkä jokin upotettu ylävalaistus toimii hienosti.

9. Valitse kaappiisi liukuovet

Liukuovet säästävät ennen kaikkea tilaa huoneessa jossa kaapisto sijaitsee. Kun liukuovet liukuvat sivulle, voit haastavassa tilassa tuoda jonkun huonekalun hyvinkin lähelle kaapin ovia, häiritsemättä kaapin sujuvaa käyttöä. Liukuovissa voit käyttää myös upeita materiaaleja jolloin koko kaapistoa voi pitää sisustus elementtinä.

Liukuovet kirkas peili

10. Arvioi vaatekaappi ja sen kapasiteetti uudelleen

Kuinka monta vaatekappaletta on ehdottomasti säilytettävä kaappissasi ja toimenpiteet vaatemäärän vähentämiseksi ”hallittavissa” olevaan kokoon. Tämä on yksi kaikkein arvokkaimmista vaatekaapin säilytysvinkeistä.

Se on itseasiassa asia, jota monet meistä eivät kuitenkaan tee. Vilkaiseppa vaikka seuraavia tilastoja:

  • 61% naisista, joilla on vaikea löytää asioita vaatekaapistaan, ostavat samoja vaatteita tilalle.
  • 80% vaatteistasi on käytössäsi vain noin 20% ajasta. 
  • Yhdysvalloissa tehdyssä tutkimuksessa, johon osallistui yli 2 000 naista, paljasti, että heidän kaapeissaan oli keskimäärin 550 dollarin arvosta käyttämättömiä vaatteita.

Jos sinulla on vaatekokoelma, joka koostuu lukuisista vaatekappaleista joihin et koskaan pukeudu, hidastaa se päätöksentekoprosessiasi merkittävästi kun olet valitsemassa päälle laitettavaa.

Hyvä vaatekaappi ja sen puhdistus aina silloin tällöin tekee kaappisi hallinnan helpommaksi ja säästät aikaa ja vaivaa arkisissa rutiineissasi. Luovu rohkeasti vaatteista jotka eivät sovi, ovat vahingoittuneita tai ulkona muodista.

Vaatekaapin säilytysvinkit helpottamaan päivittäisiä rutiinejasi

Noudata näitä vaatekaapin säilytysvinkkejä kun suunnittelet uuden vaatekaapin hankintaa. Tulet huomaamaan, että päivittäisestä pukeutumisrutiinistasi tulee paljon helpompaa ja tehokkaampaa.

Muista hillitä itseäsi ettet valitse kaappeihisi liian monia uusia ominaisuuksia. Tarvitset vielä tilaa kaappeissasi ilman kiertämiseksi, mikä auttaa pitämään vaatteesi raikkaina.

Liukuovi Centerin kaapisuunnittelun asiantuntijan puoleen kääntyminen voi olla todella hyödyllistä. Suunnitteluasiantuntijamme tietävät tarkalleen, mitä kaappisi tarvitsee palvellaksesi sinua parhaiten.

Jotta kodin kaappitilat palvelisivat sinua paremmin käytä ilmaista kaapistojen suunnittelupalveluamme jo tänään.