Liukuovien mittaus ja asennus vinoon kattoon

Liukuovet on mahdollista asentaa myös vinoon kattoon. Tässä muutama vinkki kuinka mittaat ja asennat liukuovet kun katto on vino.

Mittaa aukon leveys

Mittaa aukon leveys useammasta kohdasta, aukon alhaalta, keskeltä ja ylhäältä, koska seinät eivät ole koskaan täysin suorat. Jos aukon leveysmitta poikkeaa yli 15mm (ylhäällä versus alhaalla), niin ota yhteyttä myyntiin. Otathan huomioon myös lattialistat. Jos listat ovat jo paikoillaan, tarvittaessa niistä leikataan kiskojen leveydeltä (9-10cm) pala pois, jotta ovet liukuvat seinään saakka.

Mittaa aukon korkeus

Kuva 1: Päätä kuinka syvän tilan aiot jättää liukuovien taakse. Tässä liukuovien taakse jää 60cm tilaa. Mitaa takaseinästä 60cm sekä 70cm ja merkitse nämä mitat esim. teipillä lattiaan. Näiden mittojen väliin jäävään tilaan (9-10cm) liukuovien kiskot asennetaan. Mittaa ja merkitse samat 60 cm ja 70cm merkit aukon useampaan kohtaan leveyssuunnassa. (reunoille sekä keskelle) .

Kuva 2: Kun olet tehnyt teippimerkinnät useampaan kohtaan aukon leveydeltä (reunoille sekä keskelle), ota mitat lattiasta kattoon, kunkin teipin molempien merkintöjen kohdilta 60cm ja 70cm.

Kulmapala

Kasaa kulmapala. Mukana tulevat helpot ohjeet.

Kuvat 1 ja 2.

Kulmapala kiinnitetään vinoon kattoon

Kiinnitä kulmapala kattoon ottamiesi mittojen mukaisesti. (60-70cm eteisyydelle takaseinästä). Pätkäise kulmapala tasaiseksi.

Kuvat 1 ja 2

Yläkiskon kiinnitys kulmapaloihin

Kiinnitä yläkisko kulmapaloihin. (pohjaan)

Kuvat 1,2 ja 3

Alakiskon kiinnitys

Kiinnitä alakisko 21mm sisempään, yläkiskoon nähden. Mittaa useammasta kohdasta aukon leveydeltä, että kisko tulee varmasti suoraan.

Peitelevyn kiinnitys

Kiinnitä peitelevy kulmapaloihin yläkiskon eteen. Jos aukon leveys on enemmän kuin 2780mm, niin peitelevy tehdään kahdesta osasta. Yläpeitteen liitoskohtaan tulee tällöin kaksi vinokattokulmapalaa.

Kuvat 1 ja 2

Liukuovien asennus kiskoille

Aseta ovet kiskoille. Ensin yläkiskolle ja sitten alakiskolle. Säädä pyörästöt.

Liukuovet vinoon kattoon

Nappaa vinkit talteen ja tule ostoksille!